השקעה במניות
מבין אפיקי ההשקעה בשוק ההון, השקעה במניות תופסת את תשומת הלב הגדולה ביותר בקרב הציבור. זאת למרות שהיקף ההשקעות בעולם באגרות חוב הוא גדול הרבה יותר.
הסיבה לתשומת הלב הזאת היא דרמה מסוימת שקשורה במסחר במניות, סיפורים על משברים גדולים שהיו במניות בעבר הרחוק ובעבר הקרוב. סיפורים על התרוששויות, ומאידך, סיפורים על התעשרויות.
קיימים “גורואים” שעשו את עושרם הגדול בשוק ההון על ידי השקעות לזמן ארוך, בעיקר במניות של חברות צמיחה. שמו של וורן באפט הוא הבולט ביניהם וידוע כמעט לכל קורא עיתונים וצרכן תקשורת בעולם, גם אם הוא עצמו אינו משקיע במניות.
משקיע במניות למעשה לוקח חלק ומשתתף בהצלחה (או בכישלון חס וחלילה) של החברה או החברות שאת מניותיהן רכש, וגם לוקח חלק בצמיחת המשק ובצמיחת הכלכלה הבינלאומית.
באופן גס אפשר לחלק מניות לכאלה השייכות לחברות המחלקות דיבידנדים מתוך רווחיהן, ולמניות של חברות שאינן מחלקות דיבידנדים (אלה בדרך כלל חברות טכנולוגיה בשלב הצמיחה שלהן שמשקיעות את רווחיהן במימון החברה שלהם עצמה ובכך מקיימים את המשך המחקר ו/או התפתחות החברה).
המשקיע במניות, אם הכל הולך כשורה ושוק המניות חיובי, נהנה הן מרווחים מדיבידנדים, והן מרווחים הנובעים מעליית מחירי המניות.
אחד מהיתרונות החשובים של השקעה במניות הוא האפשרות להכנס ולצאת מההשקעה במניות בקלות ובמהירות, ע”י שיחת טלפון אחת או ע”י הקשה אחת במקלדת המחשב.
אחד הכללים להשקעה מוצלחת בשוק המניות הוא להתיחס להשקעה ברצינות הראויה.
משקיעים שיקדישו זמן ממושך בבדיקה והחלטה למשל על סוג המקרר שיקנו, לפעמים רוכשים בפזיזות מניות בסכומים משמעותיים על סמך המלצות של השכן או על סמך שמועות. זאת טעות גדולה. הצפייה לרווחים מהירים וקלים בדרך כלל לא מתממשת ואז מתחילה התרוצצות של קניות ומכירות של מניות שבסופו של דבר עלולות לשחוק את כספו של המשקיע אפילו כששוק המניות חיובי.
השקעה במניות מצריכה, בנוסף לשיקול דעת, גם סבלנות ואורך רוח עד להבשלת ההשקעה. וורן באפט המשקיע האגדי, שהוזכר למעלה, ידוע כמי שמחזיק בהשקעותיו למשך שנים רבות, ולפעמים למשך עשרות שנים.
לעיתים, גם מניה שצברה רווחים גבוהים, לא בהכרח מחייבת מימוש של הרווחים וזאת אם החברה עדיין ממשיכה לרכב על גל הצלחה וצמיחה.
נסיון השנים מלמד שציפייה מושכלת לתשואה היא של 10 – 8 אחוז ריאליים בממוצע שנתי בהשקעה לזמן ארוך בשוק המניות. ונתון זה, חשוב להדגיש, כולל גם את שנות המשברים הגדולים בהם מניות לפעמים ירדו בעשרות אחוזים.
צרו איתנו קשר ונחזור אליכם בהקדם!
מאמרים אחרונים
סקירת שוק אפריל 2023
להלן כמה מילים ומחשבות עדכניות על המצב בשווקים ובכלל. אנו ערים למצב הפוליטי שקיים במדינה בחודשים האחרונים ולדאגה בגללו. בבואנו לבחון את הרבעון שחלף, אנו
סקירת שוק פברואר 2023
בחודשים האחרונים אנו חווים כמה תהליכים שקורים בו זמנית, ומשפיעים רבות על השווקים הפיננסיים. ראשית, תהליך האינפלציה העולמי שהחל בשנת 2022, וממשיך איתנו עד היום,
סקירת שוק ספטמבר 2022
בחודשים האחרונים אנו רואים תופעה שכמעט נשכחה מאיתנו זה שנים. אינפלציה! מאז המשבר של שנת 2008, העולם נע סביב אינפלציה אפסית. מצב זה אפשר לבנקים